کیت وردپرس

چگونه دامنه ی مناسب برای سایتمان انتخاب کنیم؟ انتخاب بهترین دامنه

انتخاب دامنه مناسب برای سایت

انتخاب دامنه مناسب شبیه به انتخاب نام یک شرکت است – به فکر و توجه زیادی نیاز دارد- نام دامنه شما هویت شما در دنیای بزرگ وب است. شما باید مطمئن شوید که، نام دامنه ای را انتخاب می کنید که نه تنها متناسب با نوع کسب و کار شما باشد، بلکه یافتن و ارتقاء آن نیز آسان باشد. در این سری از آموزش های وردپرس به شما در انتخاب دامنه مناسب کمک خواهیم کرد تا بهترین نام دامنه خود را برای کسب وکار خودتون انتخاب کنید.

10 نکته برای انتخاب نام دامنه مناسب:

برای انتخاب نام دامنه مناسب، مراحل زیر را دنبال کنید.

1. تایپ آن آسان باشد

 انتخاب دامنه مناسب باید طوری باشد که به راحتی تایپ شود واین کار برای موفقیت در حوزه ی تجارت آنلاین بسیار مهم است. اگر از زبان عامیانه (به جای شما) یا کلماتی استفاده می کنید که دارای چندین املا (اکسپرس -xpress) هستند، پیدا کردن سایت شما برای مشتریان سخت خواهد شد.

انتخاب دامنه مناسب مهم است
انتخاب دامنه مناسب مهم است

2. کوتاه و مختصر باشد

اگر نام دامنه شما طولانی و پیچیده است، شما در معرض از دست دادن کاربران قرار می گیرید چرا که احتمال آنکه مشتری آن را اشتباه بنویسد بالا می رود. پس انتخاب دامنه مناسب و کوتاه بسیار مهم است پس سعی کنید حتما نام دامنه رو ساده انتخاب کنید. نیاید بنویسید میرزاحسین کوچک خان جنگلی قولملی 🙂 یه اسم شیک و خوشکل انتخاب کنید. چون بعدا به خودتون افتخار می کنید.

3. برای انتخاب آن از کلمات کلیدی استفاده کنید

سعی کنید از کلماتی برای نام وب سایت خود استفاده کنید که، شغل و خدمات شما را توصیف می کند. به عنوان مثال، اگر شغل شما توسعه کسب و کار آنلاین و مشاوره ی کسب و کار است ممکن است بخواهید business development.com  را ثبت کنید. شما مجبور نیستید ولی اگر نام دامنه شما ربطی به کلمه کلیدی موردنظری که در گوگل میخواید بیاید بالا داشته باشد. قطعا در سئوی شما مفید خواهد بود.

سعی کنید کلمات کلیدی را که افراد هنگام جستجو برای نوع محصولات یا خدمات شما وارد می کنند، درج کنید. این امر به بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو (که باعث افزایش ترافیک) می شود، کمک می کند و باعث می شود مشتریان بیشتری پیدا کنید.

4- هدف خود را، منطقه ای که در آن قصد فعالیت دارید، انتخاب کنید

انتخاب نام دامنه –مناسب برای منطقه هدف-از آن جهت اهمیت دارد که  اگر کسب و کار شما محلی باشد و یا حتی سایت شما خدماتی و شرکتی باشد، پسوندهای .ir یا .org یا .net را برای پسوند نام دامنه خود در نظر بگیرید تا پیدا کردن و به خاطر سپردن مشتریان محلی آسان شود. مثال: businessdevelopment.ir یا sanjesh.org.

ولی اگر کسب وکار خود را می خواهید جهانی کنید یک نام دامنه مناسب برای یک سایت جهانی انتخاب کنید.

5- از به کار بردن اعداد و علامت ها در نام دامنه خود، خودداري كنيد

وجود اعداد و علامت ها در یک نام غالباً مورد سوء تفاهم قرار می گیرد – افرادی که آدرس وب سایت شما را می شنوند، نمی دانند که شما از عدد (5) استفاده می کنید یا مثلا منظورتان صورت پنج گانه یک موضوع است. نتیجتا، یا آن ها را به اشتباه حذف می کنند یا مثلا نوشتن خط تیره را فراموش می کنند. در صورت نیاز به این موارد در دامنه خود، تغییرات مختلف را برای ایمن بودن ثبت کنید.

البته این موضوع برای شما محدودیت نیست ولی نام دامنه شما رو زشت میکنه و نوشتن آن هم کمی دشوارتر می شه.

6. به یاد ماندنی باشد؛ این نام با یکبار شنیدن باید ملکه ی ذهن افراد شود.

میلیون ها نام دامنه ی ثبت شده وجود دارد، بنابراین داشتن دامنه ای جذاب و به یاد ماندنی ضروری است. هنگامی که نامی پیدا کردید، آن را با دوستان نزدیک به اشتراک بگذارید تا مطمئن شوید جذاب به نظر می رسد و برای دیگران معنی دارد و نظر آن ها را در مورد راحتی جستجو و ارزش معنایی دامنه انتخابی جویا شوید.

مثلا دقت کنید سایت هایی معروفی مثل گوگل, یاهو, مایکروسافت, یوتیوب و.. چقد ساده و جذاب و دلنشین است.

7. تحقیق کنید

اطمینان حاصل کنید که نام مورد نظر انتخاب نشده باشد، اگر یک شرکت دیگر با آن علامت تجاری راه اندازی شده باشد، دارای حق مالکیت آن دامنه می باشد.فراموش نکنید که در مورد ارزش دامنه انتخابی خود تحقیق کنید.

برای اطلاع از اینکه دامنه ی انتخابی شما توسط فرد دیگری ثبت شده است یا نه می توانید از سایت who.is کمک بگیرید. زمانی که وارد این سایت شدید نام دامنه ی مورد نظر خود را به همراه پسوند انتخابی خود وارد می کنید و پس از آنالیز به شما کفته می شود که دامنه ی مورد نظر شما قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده است یا خیر.

آدرس سایت: (who.is)

راستی سایت های ایرانی دیگر نیز هستند که شما می توانید دامنه خودتون رو تست کنید که قبلا رزرو شده یانه این سایت ها به شرح روبه رو است: تست دامنه1 و تست دامنه2

8- از یک پسوند مناسب برای نام دامنه استفاده کنید

پسوندها یک سری حروف اختصاری مانند .com یا .net در انتهای آدرس های وب هستند که می توانند کاربردهای خاصی داشته باشند. بنابراین حتماً یکی از مواردی را انتخاب کنید که برای تجارت شما مفید باشد. پسوند دامنه .com از محبوب ترین ها پسوندها است، اما گرفتن نام دامنه کوتاه و به یاد ماندنی .com بسیار دشوار است زیرا ممکن است فردی قبل از شما آن را برای خود ثبت کرده باشد.

دامنه های جدیدی نیز به تازگی وارد بازار شده اند. مانندapp . ،  .photography ، .nyc و .guru –  که فرصتی عالی برای ثبت نام های کوتاه و بسیار مناسب ارائه می دهد. در اینجا چند پسوند برتر دیگر و نحوه استفاده اغلب آن ها را در زیر آورده ایم:

.co : مخفف شركت، تجارت و جامعه. Complex-Community

.info : سایت های اطلاع رسانی.

.net : فنی، سایت هایی با زیرساخت اینترنتی.

.org: سازمانهای غیرتجاری و غیرانتفاعی.

.biz : برای استفاده تجاری مانند سایت های تجارت الکترونیکی.

.me : وبلاگ ها، سایت رزومه یا CV و سایت های شخصی.

یک نکته: نیازی به ایجاد وب سایت برای هر دامنه ندارید. کافی است دامنه های اضافی را به وب سایت اصلی خود منتقل کنید.

یک نکته دیگه و یک پیشنهاد:

اگر کاربران وهدف سایت شما درایران محدود می شود بهتر است از پسوند ir. استفاده کنید چون هم ارزانتر است هم از نظر سئو برای شما مناسب است.

اما اگر کسب وکار جهانی یا بزرگ میخواهید راه بیندازید بهتر است از دامنه com. استفاده کنید چون با ایت دامنه شما دیگر محدودیتی ندارید. خیلی از سایت های سرویس دهنده سئو و بخشی از سرویس های گوگل جهت استفاده برای دامنه های ir تحریم و فیلتر است. پس نظر شخصی بنده com بهترین پسوند برای شما است هم برای ایران هم برای جهان ولی قیمتش یکم بیشتر از ir است ولی ارزشش را دارد.

9. از نام دامنه ی خود یک برند بسازید

برای محافظت از نام تجاری خود، خریدهای مختلف دامنه و همچنین نسخه های غلط نام دامنه خود را در نظر بگیرید. این امر مانع از ثبت سایر نسخه ها توسط رقبا می شود و اطمینان حاصل می کنید که مشتریان شما حتی اگر نام شما را با کمی اشتباه وارد کنند، باز هم به وب سایت شما هدایت می شوند.

البته بعد از خرید دامنه و کارکردن روی سئوی آن به صورت قوی هیچکس اصلا نمیتونه به سایت یا دامنه شما آسیبی برسونه گرفتن یک کسب وکار و ضربه زدن به یک سایت از طریق دامنه تو اینترنت الکی پلکی نیست. پس زیاد نگران نباشید.

10. برای انتخاب یک نام مناسب هر چه زودتر اقدام کنید!!!

نام دامنه به سرعت فروخته می شود. خوشبختانه، بسیاری از نام دامنه ها نیز ارزان هستند؛ بنابراین باید نام دامنه مورد علاقه خود را در اسرع وقت ثبت کنید. اگر در یافتن نام موجود مشکلی دارید، ثبت کنندگان دامنه مانند GoDaddy در جستجوی دامنه شما نامهای متفاوتی را پیشنهاد می کنند تا به شما در یافتن نام دامنه مناسب کمک کنند.

این نکته آخری رو خدا وکیلی جدی بگیرید چون برای خود ما اتفاق افتاده که دنبال یک دامنه برای سایت می گشتیم هر چی می زدیم نامردا گرفته بودن نمی دونم بیکارن اینا فقط نشستن دارن دامنه ها رو ثبت می کنند همه دامنه های خوشکل و کوتاه رو جالبش هم اینجاست که اصلا استفاده نمی کنند فقط ثبت کردن آدم حرصش میگیره خلاصه خدا لعنتشون کنه همین الان اگه برید صدتا دامنه رو تست کنید 95 تاش رزرو شده ):

خود ما هم برای یک سایت دیگه به سختی یک دامنه خوب و مناسب پیدا کریم. هرچی می زدیم گرفته بودن چند روز طول کشید شما هم سعی کنید سریع بجنبید تا لغت نامه شون به کلمه مورد نظر شما نرسیده 🙂

میانگین رتبه : 5/5 😍 تعداد رای : 1 امتیاز
خروج از نسخه موبایل