آموزش php | آموزش PHP کاملاً رایگان
آموزش php یکی از آموزش هایی است که مخاطبان زیادی دارد و جزو پرکاربردترین زبان های تحت وب است. ما در وب از زبان های مختلفی مثل جاوااسکریپت،روبی، پایتون و… استفاده می کنیم اما به جرات می توان گفت زبان PHP پر استفاده ترین زبان برنامه نویسی در طراحی سایت است همچنین علاوه بر خارج در ایران نیز بازار بسیار داغی دارد و هر روزه شرکت های بسیاری نیازمند یک برنامه نویس php می شوند پس اگر شما هم جزو علاقه مندان زبان پی اچ پی هستید حتماً تا آخر این مطلب همراه کیت وردپرس باشید.
خلاصه این مطلب:
Toggleزبان php چیست؟
زبان php یک زبان برنامه نویسی تحت وب است که سمت سرور اجرا می شود و اصطلاحاً به آن زبان سمت سرور میگن خب شاید تو ذهنتون سوال باشه که سمت سرور یعنی چی؟ ما داخل وب زبان هارو از نظر اجرا می تونیم به 2 دسته بندی تقسیم کنیم
- زبان سمت کلاینت یا کاربر
- زبان سمت سرور
زبان سمت کلاینت یعنی زبانی که در سمت کاربران اجرا می شود و کاربران به راحتی می توانند به کدها دسترسی پیدا کنند مثل زبان های css و html که کاربر می تونه به راحتی با inspect گرفتن مرورگر کدهارو مشاهده کنه. زبان php برعکس زبان های ASP.Net مثل مثلاً زبان سی شارپ مفسری است و کامپایلری نیست. مفسری یعنی کدها توسط یک مترجم خط به خط اجرا می شود اما زبان های کامپایلری اول تمام کدها کامپایل می شود اگر خطایی وجود نداشت حالا کدها اجرا می شود.
زبان php چه کاربردی دارد؟
زبان php یک زبان شی گراء سمت سرور است که قبلاً مخفف Personal Home Page به معنی صفحه خانگی شخصی بود اما امروزه مخفف PHP: Hypertext Preprocessor و به معنی پیش پردازنده ابر متن است. ما با استفاده از زبان پی اچ پی می تونیم وبسایت و وب اپلیکیشن های مختلفی رو طراحی کنیم و به هر نحوی که نیاز بود عملیات و کارهایی که قرار است سمت سرور اجرا شود رو مدیریت کنیم.
چگونه با php سایت طراحی می کنیم؟
آموزش php بیشتر برای طراحی سایت تدریس می شود و سوال خیلی از کاربرانی که قصد دارند زبان php رو یاد بگیرند این است که چطور با استفاده از پی اچ پی یک سایت رو طراحی کنیم؟ اگر بخواهیم خیلی خلاصه و خودمونی توضیح بدیم ما با استفاده از زبان های html و css صفحات ایستا یا اصطلاحاً استاتیک یک وب سایت رو طراحی می کنیم برای پویا یا داینامیک کردن سایت نیاز داریم از زبان php استفاده کنیم چون یک سایت استاتیک عملاً کاربردی برای ما نخواهد داشت.
صفحات استاتیک و داینامیک چیست؟
یکی از مباحثی که در ادامه آموزش php باید یاد بگیرید مفهوم صفحات داینامیک و استاتیک است اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح دهیم نحوه کار به این شکل است که فرض کنید ما یک وبسایت داریم و می خواهیم هر روز یک مقاله در سایت منتشر کنیم برای این کار ما دو روش داریم روش ایستا یا پویا روش ایستا یا همون استاتیک نیاز هست که شما با زبان اچ تی ام ال آشنا باشید تا بتونید وارد کدها شوید و متن مقالات رو خودتون داخل کدها جایگذاری کنید که این کار یک حرکت بسیار سخت برای طراح سایت و کاربران است و امکان به وجود آمدن مشکل و خطا در آن بسیار است.
پس ما از روش ایستا دیگه استفاده نمی کنیم چون وب پیشرفت کرده و روش پویا یا داینامیک به وجود اومده. در روش پویا ما یک دیتابیس داریم که تمام اطلاعات رو اول وارد دیتابیس می کنیم و اطلاعات رو از دیتابیس داخل سایت استفاده می کنیم برای این کار از زبان php کمک می گیریم یعنی می تونیم یک پنل گرافیکی برای کاربر ایجاد کنیم تا بتونه مقالات هر روزش رو بنویسه و داخل دیتابیس ثبت بشه سپس خود سایت اتوماتیک با استفاده از پی اچ پی اطلاعات رو از دیتابیس بخونه و به کاربران داخل سایت نمایش بده.
بازار کار و آینده زبان PHP
بسیاری از دانشجویانی که تازه می خواهند آموزش پی اچ پی رو شروع کنند استرس دارند و می خواهند مطمئن شوند آینده کاری زبان php خوب است در ادامه 2 دلیل مهم رو بررسی می کنیم که چرا پی اچ پی آینده کاری درخشانی دارند و چه مسیرهایی رو می شود بعد از یادگیری و آموزش php ادامه داد اما قبل از آن توجه شمارو به تصویر زیر جلب می کنیم.
تصویر بالا مربوط به آمار استفاده از زبان های مختلف برنامه نویسی جهت طراحی سایت و استفاده در وب است همونطور که مشاهده می کنید زبان php با اختلاف در صدر جدول قرار دارد و سایت های زیادی داخل وب از این زبان استفاده می کنند.
آموزش PHP و لاراول
لاراول یکی از محبوب ترین فریم ورک های توسعه وب اپلیکیشن در حال حاظر است که با استفاده از کمترین کدها بیشترین خروجی هارو دریافت می کنیم البته لاراول فقط یکی از فریمورک های محبوب php است به جز لاراول فریمورک های مختلف دیگری نیز وجود دارد که اگر بخواهیم چندتا از آنهارو نام ببریم می تونیم به فریم ورک های CodeIgniter ,Symfony ,Zend ,Phalcon CakePHP و Yii اشاره کنیم که هرکدوم دنیای خودشون رو دارند اما پیشنهاد من یادگیری لاراول است چرا که امروزه شرکت های مختلفی از این فریم ورک برای توسعه پروژه های خودشون استفاده می کنند و همچنین Laravel قدرت و قابلیت های زیادی داره که باعث آسان تر شدن کارها برای توسعه دهندگان وب می شود.
آموزش PHP و وردپرس
وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای دنیاست کلاً هرچیزی که با php گره خورده جزو بهترین های وب شناخته شده حالا گذشته از این موضوع شاید براتون سوال باشه وردپرس چیست؟ من توی چند خط به صورت خلاصه وردپرس رو توضیح میدم ولی برای آشنایی کامل با وردپرس می تونید از آموزش وردپرس رایگان استفاده کنید.
در دنیای وب یکسری سیستم مدیریت محتوا طراحی شده که معروف ترین آنها جوملا، دروپال و وردپرس است در بین اینها وردپرس جایگاه اول رو داره و تقریبا اکثر وبسایت های موجود با این سیستم طراحی شده در واقع سیستم مدیریت محتواها به ما کمک میکنه بدون درگیری کدنویسی یک سایت
رو در عرض چند دقیقه راه اندازی کنیم یعنی یک جورایی یک لقمه آماده است که همه کارهارو برای ما ساده کرده. برای وردپرس افزونه و قالب های مختلفی از قبل طراحی شده که شما می تونید اون هارو با چند کلیک نصب و استفاده کنید که ما هم قبلاً در دوره آموزش طراحی قالب وردپرس نحوه صفر تا صد ساخت یک قالب رو یاد گرفتیم.
کسب درآمد عالی از وردپرس و php
یکی از حوزه هایی که بسیار پرمخاطب است و درآمد عالی می توان بدست آورد حوزه برنامه نویسی در وردپرس است اگر علاقه مند به وردپرس هستید می تونید توی یکی از شاخه های طراحی سایت یا نوشتن امکانات برای وردپرس فعالیت کنید. یک سایتی به نام Envato هست که شما می تونید افزونه یا قالب برای وردپرس طراحی و در این سایت برای فروش قرار داده و کسب درآمد دلاری کنید.
آموزش PHP و یادگیری رایگان
برای آموزش PHP شما باید دوره های مختلف رایگان پی اچ پی رو بگذرونید تا با php یک آشنایی اولیه ای پیدا کنید برای یادگیری حرفه ای تر می تونید از دوره های جامع آموزش PHP استفاده کنید یکی از تفاوت های دوره های رایگان با دوره پولی جامع بودن آن است البته نمی شود گفت همه دوره های پولی جامع و عالی هستند اما در کل آموزش هایی که برای آن هزینه پرداخت می کنید کیفیت بالاتری باید داشته باشند.
سوالات متدوال
در این بخش از آموزش php سعی شده به سوالات متداول شما عزیزان پرداخته شود اگر سوالی داشتید که در بین سوالات متداول نبود می تونید در بخش نظرات مطرح کنید.
آیا یادگیری PHP آسان است؟
بله، یکی از ویژگی های زبان پی اچ پی یادگیری آسان است شما بعد از یادگیری سینتکس دستورات پی اچ پی می تونید به راحتی کد بزنید و خودتون رو توسعه بدید.
چقدر زمان می بره php رو یاد بگیرم؟
بستگی به خودتون داره بعد از دیدن آموزش php باید تمرین کنید و برای خودتون پروژه های مختلفی رو تعریف کنید. اگر خیلی تمرکزی بخواهید PHP رو یاد بگیرید در عرض 3 ماه می تونید شروع به کدنویسی با زبان php کنید.
پیش نیاز زبان PHP چیست؟
برای آموزش php پیش نیاز خاصی نیاز ندارید اما اگر هدف شما طراحی سایت باشد می تونید زبان های html و css رو قبلش یاد بگیرید.
بعد از یادگیری php چیکار کنم؟
بعد از آموزش php خودتون مطمئناً راهتون رو پیدا می کنید مثلاً همونطور که در بخش بالا توضیح دادیم می تونید وارد یکی از زمینه های لاراول یا وردپرس شوید و از طریق آنها کسب درآمد کنید.
درباره اسحاق شفایی
اسحاق شفایی مدیر وبسایت کیت وردپرس و دانشجوی کارشناسی ارشد Computer Science در دانشگاه پادوا ایتالیا هستم. چندین سال است که در حوزه وب فعالیت می کنم و تخصص اصلیم توسعه وب هست همچنین بعد از یادگیری علاقه زیادی به آموزش دادن دارم.
سایر نوشته های اسحاق شفایی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.